Слабите икономически данни за Китай не изненадаха инвеститорите

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 21.01.2019

Имахме известно време, за да преработим китайските данни, според които ръстът на БВП за четвъртото тримесечие се движи с най-слабия си темп от 2009 г. насам. Това заяви Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Като цяло това не е голяма изненада за инвеститорите, които са по-малко склонни да поемат риск. Така че китайските акции набират сила, а индексът Hang Seng се повишава, издърпван по-нависоко от акциите на технологичните компании. Освен това движението на цената на фючърсите на китайските облигации показват, че наборът от данни не е твърде лош. На други места имаме още по-мрачни новини за световната икономика с данните за ранната търговия на Корея за януари".

Износът спадна най-много за повече от 2 години, включително 23% спад в доставките за Китай, отчете Камарудин. "Така индексът Kospi се колебае след четиридневен напредък. От петък насам японските акции се повишават, като излизат на печалба. Акциите в Австралия също се повишават за пета поредна сесия, като се търгуват на 10-седмичен връх", завърши коментара си тя.

 

Последни новини
Още от Пазари