Разнопосочна търговия на азиатските пазари в очакване на резултатите от търговските преговори

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 08.01.2019

Движенията при цените на азиатските акции са разнопосочни, докато пазарите очакват изхода от търговските преговори между САЩ и Китай. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"Предпазливостта на инвеститорите се отразява на китайските пазари. Индексът Shanghai Composite се е насочил към прекъсване на двудневното си повишение. Индексите Taiex и Kospi са поставени под натиск след доклад на тайвански медии, според който производителят на iPhone Apple намалява поръчките към своите доставчици за някои от моделите си".

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics отново е във фокуса на вниманието, след като отбеляза разочароващи резултати за последното тримесечие на 2018 г., отбеляза още Камарудин. Книжата на компанията компенсираха част от по-ранните загуби, след като корейският гигант обяви очаквания отново да отчете печалба през втората половина на 2019 г., добави пазарният анализатор.

"При останалите индекси - Hang Seng се колебае след двудневно повишение. Nikkei 225 надгражда върху повишението си от понеделник, като автомобилните компании и тези за електроника са сред най-добре представящите се в него".

Вижте целия коментар във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Пазари