Цените на американските акции нарастват заради доброто представяне на технологичния сектор

Едуард Лъдлоу, пазарен коментатор от Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 12.12.2018

Цените на американските акции нарастват заради доброто представяне на технологичния сектор, коментира Едуард Лъдлоу, пазарен коментатор от Bloomberg Ню Йорк в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Индексът S&P 500 се повишава с 1.63%, като става най-големият печеливш индекс от 2 седмици насам. Акциите са задвижени по-нагоре от технологичния сектор, който се представя по-добре от очакваното – S&P Information Technology индекс е нагоре с 2.16%. Това е най- голямата му печалба за повече от 2 седмици и най-високите ниво от последните 10 дни. Банковият сектор в индекса S&P 500 е нагоре с 1%, след като отвори по-надолу, но пък изтриха 5 поредни дни на загуба. Nasdaq е нагоре с 2%, а повишението при Dow Jones e ot 1,6%".

Така че американските акции също се присъединяват към световното покачване на акциите, като печалбите също са и в азиатската и европейската търговска сесия, допълни Лъдлоу.

Пазара на ценни книжа. Доходността по 10 год. ам ДЦК се повишава за трети пореден ден като в момента е нагоре с 2 базисни пункта до 2,9%.

Ключов измерител за американската инфлация е потребителска ценна, която се повиши, както беше очаквано заради повишаващите се разходи за жилища, медицинска грижа и използвани коли, подсилвайки очакванията, че ФЕД ще повиши лихвените проценти следващата седмица, уточни Едуард Лъдлоу.

На пазара на валутите, най-големият двигател е Брекзит, отбеляза той. Британският паунд е нагоре с 1,33% спрямо долара, насочвайки се към най-голямата си печалба от шест седмици, коментира още Лъдлоу.

Целия пазарен коментар гледайте във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари