Спадовете във всички области на азиатските капиталови пазари се задълбочават

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 06.12.2018

Спадовете се задълбочават по всички области на азиатските капиталови пазари. Това съобщи пазарният коментатор от Bloomberg Хонконг Софи Камарудин в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещи Христо Николов и Живка Попатанасова.

"Йената поскъпва. Крехкото инвеститорско доверие в Азиатско-тихоокеанския регион не бе подпомогнато от новините, че главният финансов директор на Huawei  Мън Уандзоу е била арестувана в Канада. САЩ искат нейната екстрадиция. Там разследват дали производителят на телекомуникационно оборудване е продавал продукти на Иран в нарушение на санкциите срещу страната. Китай реагира с възмущение на ареста, настоявайки освобождаването на Мън. Това стечение усложнява вече трудните търговски отношения между САЩ и Китай и подобни по-общи опасения се отразяват на настроението".

Новините за Huawei се отразяват и на доставчиците на компанията, както и на останалите технологични акции, допълни Камарудин. Фючърсите по американските акции потъват и засега почти нищо не може да повдигне дух на борсите, добави още тя.

 

Последни новини
Още от Пазари