Драматични продажби на американските пазари

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 06.12.2018

Беше драматичен и тежък ден на продажба по американските пазари - с настроение лишено от риск, което изглежда, че се разширява по всички класове активи. Индексът Dow се е понижил до 785 базисни пункта или с повече от 3%, а петролните фючърси са намалели до 5%. Цените на акциите и суровините като че ли отразяват тези загуби, докато се отправяме към крайните следобедни часове на търговия в САЩ. Това каза Сю Кийнън, пазарен анализатор от Bloomberg Ню Йорк, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров

"Съединените щати ясно се присъединиха към глобалното разпродаване на акции и сега разглеждаме най-стръмния двудневен слайд в американските акции от февруари. Това - подобно на европейските акции, спадащи до 2-годишно дъно - идва от нарастващите опасения, че темпът на глобален икономически растеж е достигнал най-високата си стойност", каза анализаторът.

На 2-дневна база - вторник и днес - индексът S & P 500 се понижи с повече от 5%. Индексът Dow е изтрил почти 1,500 точки в този период от време. Сега инвеститорите се притесняват, че търговското примирие между Китай и САЩ няма да продължи, след ареста на главния финансов директор на Huawei, посочва Кийнън в коментара си.

Финансовите акции поведоха спада в търговията, след като доходността по 10-годишните ДЦК се понижи до най-ниското си ниво от август, а трейдърите започнаха да се съмняват, че Федералният резерв ще увеличи лихвените проценти през следващата година, тъй като икономическият ръст се разколебава, съобщи Кийнън.

Гледайте целия коментар във видео материала.

 

Последни новини
Още от Пазари