Европейските акции са на червена територия към момента

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, В развитие, 04.12.2018

Навсякъде виждаме червени екрани при европейските акции днес. Това коментира Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Индексът Stoxx 600 е надолу с 0,4%, докато FTSE 100 се понижава с 0,5%, а Dax отстъпва с 0,6%, спомена Сандра Килхоф.

"Оптимизмът, който предизвика ръстове за по-рисковите активи в понеделник, бързо се изпарява днес, докато инвеститорите се опитват да разберат какво точно, в случай че наистина е така, е било договорено между САЩ и Китай по търговските въпроси през уикенда".

Сред компаниите, които следим, е Danske Bank, чиито акции по-рано отчетоха силни ръстове, след като банката обяви създаването на капиталов буфер от до 2,7 млрд долара, с цел да бъдат компенсирани възможни глоби във връзка с един от най-големите европейски скандали за пране на пари, разкри пазарният коментатор.

"Следим също и представянето на производителите на чипове като AMS, Siltronic, ST Micro и Infeneon – акциите на всяка от тях поевтиняват в резултат на утихващия оптимизъм за търговията и след като пореден доставчик на Apple в САЩ, Cirrus Logic, съкращава прогнозите си за продажбите. При фиксираната доходност спредът на италианските 10-годишни ДЦК спрямо германските се увеличи с 1 базисен пункт до 2,8525 процентни пункта".

Междувременно еврото поскъпва след като италианския премиер джузепе конте даде признаци, че популисткото правителство ще направи отстъпки в битката за бюджета, отбеляза още Сандра Килхоф.

Вижте целия коментар във видео материала. 

Последни новини
Още от Пазари