Цените на азиатските акции отбелязват ръст

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 08.11.2018

Азиатските акции се покачват след добрата сесия на Wall Street, а част от несигурността беше премахната след провеждането на изборите в САЩ, коментира Софи Камарудин от Bloomberg Хонконг в предаването "Бизнес старт" с водещи Христо Николов и Живка Попатанасова. Сега вниманието се пренася към ФЕД и евентуалните сигнали за затягане на политиката, както и регионалните данни, допълва Камарудин.

Китайските акции се покачват, след като ръстът на износа надмина очакванията, защото компаниите избързаха с някои поръчки, преди митата да влязат сила, пояснява пазарният коментатор.

В Япония резкият спад на поръчките на машини не се отрази на ръста на акциите, съобщава Софи Камарудин. А KOSPI и корейският вон продължават да вървят нагоре, и валутата достигна 5-седмичен връх, споменава още тя.

В Хонконг Tencent оказва най-голяма подкрепа за индекса Hang Seng, подчертава Софи Камарудин. Инвеститорите одобриха хода на технологичния гигант да намали бюджета за маркетинг на своя отдел за игри поради регулаторни пречки, разкрива тя.

 

Последни новини
Още от Пазари