Световните акции се възстановяват и поскъпват

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg Лондон, 12.07.2018

Днес световните акции поскъпват и се възстановяват след сериозната разпродажба от вчера. Възможността за нови търговски преговори между Съединените щати и Китай помогна за успокояване на напрежението, като доларът леко поевтинява, заедно с американските облигации, а суровините се възстановяват. Американските фючърси върху акциите също се присъединяват към поскъпването на акциите, а книжата на компаниите за почивки и развлечения са сред най-добре представящите се в Европа. Това каза пазарният анализатор Юън Потс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие". 

"Около 3 часа и половина след началото на търговията, почти всички регионални пазари се търгуват с повишение. Футси в Лондон се покачва с 0,6%, а шведския пазар с 0,7%. Турската лира се възстанови, след като достигна рекордно дъно, след изявлението на местен телевизионен канал, че президентът Ердоган смята, че лихвените проценти ще спаднат. Вонът също поевтинява, след като Корейската централна банка остави основната си лихвата на ниво 1,5%".

Той каза още, че експертите следят за излизането на ключови икономически показатели от Китай. По думите му данните за търговията, които ще бъдат публикувани утре, вероятно ще покажат малко по-слаб от очакваното ръст на износа, след като ранните индикатори са посочили по-слабо търсене в чужбина и по-ниски поръчки за износ.

Повече вижте във видео материала. 
 

 

Последни новини
Още от Пазари