Предпазлива търговия в Азия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 03.04.2018

Инвеститорите в Азия се подготвяха за големи спадове на цените на акциите след тези в Ню Йорк. Но това не се случи с очакваната сила. Покачването на американските фючърси подпомогна ограничаването на пониженията в Азия. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Отново говорим за технологични проблеми. Технологичните акции в САЩ поеха силен удар. Секторът е най-силно удареният и на азиатските пазари, като особено много страдат производителите на чипове. Днес причината е в плановете на Apple да използва собствени чипове в компютрите MAC. Очаква се замяната да стане най-рано през 2020 и да бъдат заменени процесорите на Intel".

Основните индекси в региона са надолу, но като цяло над най-ниските дневни нива. Настроението на пазара още се установява и изяснява, след като всички основни пазари се връщат от 4-дневна почивка, каза още Саламат. "Опасенията за търговията и технологиите отдръпват инвеститорите".

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Пазари