Биковете в Азия без зелена светлина

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 20.03.2018

Биковете, които инвестират в акции в Азия, не получават зелена светлина, след като колебанията при представянето на технологичните компании на Уолстрийт предизвикаха спад в индекса Nasdaq. Спадът бе поведен от Apple и Facebook, понасящи най-силен удар от 2014 насам. Причината бе, че нарушение на сигурността на личните данни предизвика опасения за по-строги регулации. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

"Производителите на електроника понижават цената си в Токио, удължавайки загубите в японските акции за трети ден. Към това се добавя и безпокойството у инвеститорите, относно надвисваща политическа криза пред Шиндзо Абе".

В Сеул най-големият изоставащ е Samsung, докато инвеститорите оценяват потенциалното влияние от опитите на Apple да разработва собствени екрани, добави Камарудин. "Индексът Kospi е надолу за втори ден. А докато Китай приключва националния си партиен конгрес, акциите в Шанхай  спадат. Лидерите говориха за допълнително отваряне на китайската икономика, защита на интелектуалната собственост и избягване на търговска война преди в петък митата на Тръмп върху стоманата и алуминия да влязат в сила".

В Хонконг китайските строителни компании изостават при очаквани още мерки против прегряване на пазара на недвижими имоти, каза още анализаторът. "Индексът Hang Seng губи половин процент, като Tencent е един от най-големите изоставащи, въпреки повишения с 22% ценови таргет от Goldman Sachs, преди излизането на приходните резултати в сряда".

Повече вижте във видеото.

Последни новини
Още от Пазари