Инвеститорите в САЩ още нямат апетит към риска

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 14.03.2018

Изглежда че това е още един ден с липса на настроение за риск и с инвеститорска несигурност, но за разлика от вчера, когато имаше големи събития, свързани с уволнението на държавния секретар и блокирането на голяма технологична сделка, днес няма ясна причина за спад в цената на акциите. Това каза Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов. 

"Данните за продажбите на дребно е голям двигател. Американските акции потънаха, след като слабите продажби на дребно предизвикаха опасения, че потреблението намалява. Доларът обаче остана стабилен при залози, че Фед няма да е принуден да забърза темпа на увеличение на лихвите. Доходността по 10-годишните ДЦК се сви".

Спадът в потреблението на дребно бе вторият пакет данни след спокойните данни за инфлация вчера, допълни Кийнан. "Данните за потреблението дават знаци за нестабилен растеж в най-голямата световна икономика. Търговията също бе бавна – акциите в индекса S&P 500 бяха около с 10% под 30-дневната средна, докато инвеститорите очакват решение на Фед за лихвите следващата седмица".

Вижте повече във видеото.

Последни новини
Още от Пазари