Предпазливостта властва на пазарите в Азия

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 13.03.2018

Днес на азиатските пазари властва предпазливостта, като инвеститорите предпочетоха да гледат от страни, преди важните данни за инфлацията от САЩ. Очаква се и информация от Китай, която би могла да сигнализира за забавяне на растежа на континента. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг,  в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

"В Япония акциите се колебаят при понижени обеми, докато правителството се бори с политическия скандал, който поставя под въпрос бъдещето на Aбеномиката".

Коспи получи подкрепа от технологичните акции и се насочва към четвърти ден на ръст, като акциите на производителите на чипове поскъпват в целия регион, каза анализаторът. "Вниманието бе привлечено от компаниите за полупроводници след вчерашното повишение на компанията Майкрон, предизвикано от това, че Номура увеличи над 2 пъти целевата си цена, а битката между Броудком и Куалком продължава, след като Тръмп подписа указ, с който забранява сделката".

В Шанхай, акциите спадат за 1-ви ден в последните 3 дни, но ръстът на китайските банки помага на индекса да намали загубите, добави Камарудин.

Вижте целия коментар.

Последни новини
Още от Пазари