Ще падат ли ограничения за чуждестранни инвестиции в Китай?

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 06.03.2018

Влиятелният милиардер и мениджър на хедж фондове Рей Даллио нарече заплахата от търговска война "политически театър", а говорителят Пол Райън подкани президента да преосмисли предложените налози върху вносната стомана и алуминий. Това коментира в пазарния си анализ от студиото на Bloomberg TV в Хонконг пазарният анализатор Ришаад Саламат в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

"Всички основни индекси се търгуват със значително повишение. В Токио, Никей се покачва".

Инвеститорите бяха успокоени от гуверньора Харухико Курода, че централната банка ще продължи програмата си за изкупуване на облигации, докато не достигне инфлационната цел от 2%. И тъй като това е толкова далече във времето, изглежда, че програмата ще бъде запазена още много време, каза Саламат. "Това помогна за поевтиняването на йената и така увеличи японските акции".

"В Китай двуседмичният Народен конгрес на партията навлиза във втория си ден. Новините, получени от лидерите, са, че Пекин иска да олекоти или премахне ограниченията за чуждестранни инвестиции в някои сектори".

В Хонконг скорошният сериозен спад бе прекъснат и борсовият индекс  е вторият най-добре представяш се индекс в региона, добави анализаторът. "Индексът в Сидни се покачва, въпреки по-слабите от очакваното продажби на дребно. Междувременно Австралийската централна банка запази лихвите на рекордно ниски нива от 1,5%. Сега очакваме и Европа да поеме щафетата".

Вижте видеото.
 

Последни новини
Още от Пазари