Отзвукът от Уолстрийт още се усеща на азиатските пазари

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 01.03.2018

Отзвукът от Уолстрийт още се усеща на азиатските пазари. Акциите започват месеца колебливо, докато облигациите и долара задържаха нивата си преди второто изявление на Пауъл тази седмица. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещ Димитър Вучев.

По думите ѝ Nikkei е с най-голямо понижение и спада за втори ден. Дори признаците, че ръстът на износа е подкрепил капиталовите разходи, не са успели да подобрят настроението в Токио.

„В Австралия забавянето на бизнес инвестициите се отрази на австралийския долар, а акциите бяха засегнати от представянето на суровинните играчи, както става и в целия регион“.

Анализаторът посочи, че компаниите за стомана са поставени под натиск, поради слуховете, че Тръмп смята да обяви високи мита върху вноса на стомана и алуминий по-късно днес.

„Но цените на металите се възстановяват, след като частно проучване на производствената активност в Китай надмина очакванията. Това се отрази положително на китайските акции“.


 

Последни новини
Още от Пазари