Световните акции се понижават днес

Пазарен коментар на Брий Тейлър, Bloomberg Лондон, 22.02.2018

Световните акции се понижават днес на фона на протоколи на Фед, които чертаят здравословна картина на икономиката на САЩ, повишавайки изгледите за затегната парична политика. Това каза пазарният анализатор Брий Тейлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

„Индексът Stoxx Europe 600 е изтеглен надолу от миннодобивните компании и потребителските стоки“.

Тя посочи, че икономиката на Великобритания се е разширила с по-малко от очакваното за 4-тото тримесечие, като потребителите и бизнесите са поели по-бързо увеличенията в цените.

„След час очакваме излизането на отчета на ЕЦБ за януари. Инвеститорите ще следят за знаци кога централната банка ще прекрати поръчките си на активи".

По думите ѝ ситуацията на облигационния пазар е разнопосочна, а златото се понижава заедно с повечето суровини.

„Лекият суров петрол се понижава до около 61 долара за барел. А с наближаването на отварянето на борсата в САЩ фючърсите сочат към понижение“.

Анализаторът каза още, че Barclays е един от най-големите победители в Stoxx 600 днес.

„Британската банка днес публикува резултатите си за 4-тото тримесечие и каза, че ще увеличи дивидента си през годината и ще обмисли обратното изкупуване на акции за първи път от над 20 години. Днес акциите на Барклийс се покачват с около 5%, след като повишението им сутринта достигна 6,4%“.

Вижте повече във видеото. 

Последни новини
Още от Пазари