Акциите в Хонконг се отърсват от загубите във вторник

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 21.02.2018

Настроението в Азия е променливо днес. Не е очевидно защо, но някои анализатори предупреждават за още волатилност. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Димитър Вучев.

„Азиатските акции се колебаят при покачване на технологичните и енергийните акции, които компенсират спада на минните компании като BHP, Fortescue и Rio Tinto“.

По думите ѝ тези компании спадат в Сидни, оставяйки ASX 200 почти без промяна втора поредна сесия.

„Възнагражденията в Австралия показаха по-силен импулс, но Австралийската централна банка вероятно ще иска да види по-голям напредък преди да предприеме увеличение на лихвите“.

Анализаторът каза още, че Индийската централна банка ще обяви протоколите от заседанието си по-късно днес, като индийските акции и облигации напредват преди това.

„Сега Китай остава в почивка, докато акциите в Хонконг се отърсват от загубите във вторник, при печалби на банките и енергийните компании, макар и в условия на ниска търговия. Тайван се завръща от почивката за китайската нова година - индексът Taiex скача с най-много от септември 2015 при напредък от производителят на чипове TSMC“.

„В Япония акциите се колебаят, докато фючърсите в САЩ се оказаха надолу“, добави още Камарудин.

 


 

Последни новини
Още от Пазари