Оживление на пазарите в Европа

Пазарен коментар на Себастиан Салек, Bloomberg TV London, В развитие, 16.02.2018

Акциите в Европа продължават оживлението от световните пазари след заглушена сесия в Азия заради празниците. Доходността по основните ДЦК спря резкия си скок до около 2,9%, след като доларът се търгуваше близо до 3-годишно дъно спрямо основните други валути. Това каза пазарният анализатор Себастиан Салек от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

„Индексът Stoxx Europe 600 се насочва към най-добрата си седмица от повече от година, а фючърсите в американските индекси също се покачиха, след като в четвъртък S&P 500 постигна най-добрите си 5 дни от 2011“.

По думите му доларовият индекс на Bloomberg е в понижение след като еврото се покачи до най-силното си ниво спрямо долара от повече от 3 години.

„Паундът изтри печалби, след като продажбите на дребно във Великобритания не оправдаха очакванията, а британските облигации печелят заедно с тези в еврозоната“.

Анализаторът добави, че суровият петрол се е покачил до едноседмичен връх докато спадът на долара е засилил привлекателността на суровините, оценени в долари.

Повече вижте във видеото.

 

Последни новини
Още от Пазари