Азиатските акции изтриват печалбите от началото на годината

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 06.02.2018

Затруднението на азиатските пазари е действително. Акциите изтриват печалбите, достигнати досега през годината, при завръщане на волатилността, поведена от Япония. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Както Nikkei, така и Topix са се насочили към корекция на рекордите си, постигнати от четвърт век миналия месец". 

"Това се случва при дебат дали това е временен спад или начало на мечи пазар в глобалните акции".

Офанзивата при облигациите си взема въздух, като инвеститорите се отърсват от вълненията при акциите, добави Камарудин. "Китайските акции, търгувани в Хонконг, са изправени пред най-големия си спад от 2011, като банките повеждат в загубите".

"Индексът Hang Seng спада за четвърти пореден ден и се насочва към най-лошия спад от катастрофата на китайския фондов пазар през август 2015".

Сега, след като желанието на Китай да защити пазарите си е поставено на изпитание, Shanghai Comp спира двудневно повишение, каза още анализаторът. "В Сеул, индексът Kospi спада за трети ден, като в загубите води Samsung.

"Австралийските акции спаднаха до дъно от октомври насам, докато облигациите се оживиха в деня, в който централната банка на Австралия задържа лихвите за рекордно 16-то заседание".

Вижте коментара във видеото.

Последни новини
Още от Пазари