Оживлението на азиатските акции утихна

Пазарен коментар на Ришаад Саламат от Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 24.01.2018

Оживлението на азиатските акции утихна дори след нов рекорд на американските пазари, някои от които сега се покачват за трети ден. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Димитър Вучев и Живка Попатанасова.

„Доларът привлича вниманието донякъде поради отслабването си. Всъщност в един момент беше на най-ниското си ниво от декември 2014. Това движение може да пробуди опасения в централната банка на Япония с по-силната йена, преминаваща 110 за долар - най-високото ниво от септември“.

По думите му регионалният индекс е в понижение; има покачване на австралийските акции в Сидни, компенсирано от пониженията в японските и пазарите в Хонконг.

Анализаторът съобщи още, че ASX и Hang Seng са нагоре с 0,3%, а NKY е надолу с 0,75%. 

„Фокусът е върху приходните отчети и дори те успяха да изтеглят нагоре азиатските пазари от днешната апатия. Засега 82% от компаниите  са надхвърлили очакванията“.

„Трейдърите насочват внимание към заседанието на ЕЦБ, както и следят Давос, където се провежда ежегодната среща на световните бизнес и политически елити“, допълни още той.

 


 

Последни новини
Още от Пазари