Aзиатските акции - повишение при продължаващо оживление

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 16.01.2018

Aзиатските акции са в повишение при продължаващо оживление. Това каза Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Димитър Вучев. 

"Регионалният индекс е затворил в понижение само 2 пъти тази година. Индексът Hang Seng поднови печалбите си, след като преустанови повишението в понеделник. Индексът на китайските акции, търгувани в чужбина, напредва за 13-ти ден, заедно с банките и застрахователите".

Акциите на Ping An се покачват до рекордни върхове за всички времена, след като Morgan Stanley покачи ценовите таргети за 7 китайски застрахователи, каза Камарудин. "Ping An е най-големия стимул на Shanghai Composite, който подновява печалбите си. В Токио японските акции се покачиха за 2-ри ден, като Topix се насочва близо до рекорд от 1991, докато йената отслабна след предупреждение на финансовия министър на Япония за прекаленото движение на валутата".

"В Мумбай оживлението продължава за Sensex, който се насочва към нов рекорд, подкрепен от износителите на софтуер, след като Morgan Stanley прогнозира обрат в технологиите тази година. Индийската рупия спада заедно с облигациите, след като централната банка на Индия каза, че банките трябва да управляват рисковете при лихвите".

В Сеул Kospi се повишава за трети ден, поведен от технологичните и потребителските акции. Минните компании и телекомите са в понижение в Сидни, като индексът ASX 200 спира двудневното повишение, добави анализаторът. 

Последни новини
Още от Пазари