Dow и S&P 500 растат за пета поредна седмица

В последния ден от търговската сесия за тази седмица двата индекса все пак записаха спад, но той бе минимален

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street затвориха последната сесия преди Коледа на червена територия, макар че пониженията са незначителни. Dow Jones и S&P 500 записват пета поредна седмица с ръстове.

Вчера (22 декември) президентът Доналд Тръмп постави подписа си под данъчната реформа на САЩ, което беше оценено с позитивизъм от инвеститорите.

Данъчната реформа на Тръмп ще намали както данъците на средната класа, така и тези на големите корпорации.

Dow Jones загуби 0,11% от стойността си и достигна 24 754,06 пункта, или с 0,4% повече спрямо миналия петък, отчита Investor.bg.

На представянето на индекса днес натежа търговията на Nike, чиито акции поевтиняха с 2,3% до $63,29 за брой, след като съобщи за по-слаби от очакваното финансови резултати. Новината за сделката с Roche пък изпрати цената на акциите на Ignyta до нивото от $26,85 за брой, или ръст от почти 73 на сто.

Широкият S&P 500 се понижи с 0,05% до 2 683,34 пункта,но за седмицата има увеличение от 0,3%. Nasdaq изтри 0,08% от стойността си и финишира на ниво от 6 959,96 пункта. Това е с 0,3% по-високо спрямо края на миналата седмица.

На петролните пазари европейският сорт Brent прескочи нивото от $65 за барел. Обемите на търговията бяха свити, но европейският сорт записа ръст на цената си от 0,5% до $65,25 за барел. За седмицата Brent-ът записа повишение на цената от 3,2% и общо пет поредни сесии с повишения.

Американският лек суров петрол повиши цената си в четири сесии през седмицата, с общо 2%. В последната сесия преди празниците американският сорт поскъпна с 0,2% до $58,47 за барел.

Цената на златото успя да навакса петмесечното дъно, достигнато в първите седмици на декември. Последната за тази седмица сесия ценният метал поскъпна с 0,6% до 1 278,80 пункта. Апетитите за златото сякаш се завръщат, коментират анализаторите и отбелязват, че цената му се е повишила с 10% от началото на годината досега.

Последни новини
Още от Пазари