Европейските акции са нагоре

Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, 30.11.2017

Европейските акции са нагоре днес, като Stoxx 600 е поведен от телекомите и химическите компании, а всички промишлени сектори са на зелено. Това каза пазарният анализатор Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Европейските технологични акции са в леко повишение след понижението при американските технологични компании вчера, каза още Тайлър. "FANGS, както са известни Facebook, Apple, Amazon, Netflix и Google, приключиха сесията изтегляйки надолу всички основни технологични акции в САЩ. Изглежда, че инвеститорите обръщат посоката на търговията са от технологични акции към по-защитни акции".

"В Европа обратно - продължаваме да гледаме към паунда, докато ЕС и Великобритания работят в посока компромис за ирландската граница. Това може да осигури пробив по преговорите за Brexit на ключовата среща следващата седмица. В един момент паунда стигна най-високото ниво от 2 месеца".

Днес цените се възстановяват, на фона на новините, че ОПЕК и Русия са готови да удължат свиванията в добива, добави анализаторът. 

Повече вижте във видеото. 

Последни новини
Още от Пазари