Покачванията при акциите в Азия отслабва

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 27.11.2017

Повишението при акциите в Азия започва да отслабва. Изглежда, че Китай е виновен за това. Акциите там водят при пониженията. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Иван Нончев и Живка Попатанасова. 

"Част от големите компании от Shanghai Comp възобновиха спадовете си. Малките компании също се понижават за четвърти ден. Но все още е прекалено рано да говорим за срив на пазарите. Според някои това е начало на корекция на пазара".

Инвеститорите прибраха част то печалбите си при някои от най-добре представящите се компании, каза още Саламат. "Ако можем да говорим за проблеми те са в кредитния сектор. Тревожното е, че има опасност от срив при облигациите в китайския корпоративен сектор, който може да се прехвърли в при акциите. Вече виждаме подобни проблеми в Хонконг и индекса Hang Seng. Kospi се понижи с най-много от три месеца и беше повлечен надолу от Samsung, която спадна с над 4%. 

"Анализаторите предупреждават, че суперцикълът при чиповете може и да е към края си. Цените започнаха да се обръщат през четвъртото тримесечие и може да се понижат по-рязко отколкото инвеститорите очакват в края на 2018".

 

Последни новини
Още от Пазари