Биковете на азиатските пазари са отвързани

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 22.11.2017

Корекцията от миналата седмица изглежда далечен спомен. Като цяло биковете на азиатските пазари са отвързани. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Иван Нончев. "Wall Street достига нови върхове като върлува „страх да не изпусна нещо“. Основните индекси се повишиха сериозни и са близо до рекордни нива". 

"Страхотно представяне за Хонконг и Китай. Индексът Hang Seng задмина 30 000 – рекорд от 10 години насам. Индексът е поведен от големи технологични компании като Tencent и финансови, като Ping An, които за тази година помогнаха на индекса да се повиши с 37%".

Всичко се нарежда като по конец за Китай - валутата е стабилна, а Централната банка на Китай прави каквото трябва по паричната политика, след Конгреса на Партията. Пазарът може да навакса, каза анализаторът.

"Най-голямо оживление има при големите кредитори. Инвеститорите започват да смятат Хонконг като възможно убежище. Големите банки имат полза от мерките против микро-кредиторите".

Корейския вон също достига 3-годишни върхове преди решението на Централната банка на Корея другата седмица, добави Саламат.

"Има спекулации, че Южна Корея ще бъде първата азиатска държава, където централната банка ще повиши лихвите".

Последни новини
Още от Пазари