Европейските акции са се насочили нагоре

Брий Тайлър, Blomberg Лондон, 12.10.2017

Акциите на европейските пазари са се насочили към повишение днес. Това каза пазарният анализатор Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Европейските пазари са нагоре, след като Фед публикува протоколите от заседанието си миналия месец, каза Тайлър. По думите й прогнозите за увеличение на лихвите вече са по-колебливи и някои анализатори се съмняват, че това ще стане до края на годината, но други инвеститори считат, че такова ще има през декември. 

"На валутните пазари еврото претърпя много малко промени, след като испанският премиер Мариано Рахой даде на каталунския президент пет дни, за да разясни позицията си за независимост". 

Британската лира от своя страна се покачва за четвърти ден, въпреки че има малък прогрес в преговорите за Brexit, каза още Брий Тайлър. "Великобритания и Европейския съюз се подготвят за пети кръг на преговорите днес". 

Прогнозата на Международната енергийна агенция сочат, че запасите на суров петрол ще спаднат тази година за пръв път, откакто цената на петрола се понижи преди 4 години, допълни анализаторът. "Американският петрол прекъсна тридневна серия на покачване". 

 

Последни новини
Още от Пазари