Петролът с минимално изменение в очакване на официалните данни за резервите на САЩ

Към 9:25 цената на сорта WTI е без изменение, а тази на Brent е леко надолу с 0,2%

Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg Снимка: Angel Navarrete/Bloomberg

Петролът се търгува със минимални спадове на цените в сряда, като инвеститорите анализират предварителните данни за резервите в САЩ в очакване на официална информация. 

Американският лек суров петрол WTI остава без изменение на ниво $48,23 за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,2% до $54,16 за барел към 9:35 часа българско време, пише Investor.bg, позовавайки се на данни на Investing.com

Във вторник вечерта Американският петролен институт съобщи, че петролните резерви в САЩ са се повишили с 6,18 млн. барела, което е над два пъти повече от очакваните 2,5 млн. барела.

Това е второто поредно седмично повишение, след като ураганът Харви блокира петролни находища и рафинерии в Тексас. Запасите в хранилището Кушинг, щата Оклахома, растат с 1,32 млн. барела.

Резервите от бензин обаче се понижиха със 7,9 млн. барела, а дестилираните продукти записват спад от 1,8 млн. барела, тъй като все още някои ключови рафинерии са затворени.

По-късно днес се очакват официалните данни на Администрацията за енергийна информация.

В понеделник ОПЕК публикува месечния си доклад, в който обяви, че производството в картела през август се понижава със 79 хил. барела дневно до 32,76 млн. От ОПЕК очакват глобалното търсене да нарасне с 1,35 млн. барела дневно до 98,12 млн. барела дневно, което е повишение със 70 хил. спрямо предишната прогноза.

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо заяви, че е „ясно, че процесът по ребалансиране продължава“ и изрази оптимизъм, че нарастващото търсене през второто полугодие ще продължава да противодейства на излишното предлагане.


 

Последни новини
Още от Пазари