Пазарите в Хонконг затворени заради прииждащ тайфун

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 23.08.2017

Тук в Хонконг следим действията отстрани, тъй като пазарите са затворени и тече подготовка за най-силния тайфун през последните години. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев. 

"По-ранното оживление около рисковите активи започна да замира, след като Тръмп се изказа критично за НАФТА и заплаши с прекъсване на работата на правителството в САЩ".

Йената и златото се повишават заедно с облигациите. Акциите в Индия и Тайван водят регионалните печалби, докато акциите в Сидни губят. В Китай акциите се колебаят след като миннодобивните компании последваха срива при основните метали. Стоманата е на път да отбележи най-големия си спад от месец. Въпреки това Citigroup очаква цените на стоманата да достигнат рекорд и са повишили прогнозата си за желязната руда и други метали, каза анализаторът.

"На икономическия фронт, Нова Зеландия снижи прогнозата за ръста на икономиката като местния долар рязко поевтиня и повлече австралийския със себе си".

Очакваме данните за инфлацията в Сингапур, там акциите се покачват за втори пореден ден като акциите на ComfortDelGro скочиха с най-много от 2008 заради потенциално партньорство с Uber, каза още Камарудин. "Тайванските облигации се повишават преди данните за промишленото производство за юли, които се очакват днес с лед обяд. Имаме микро-двигатели, но цялостното настроение е очевидно песимистичнo след речта на Тръмп като фючърсите показват, че американските пазари вероятно ще отворят с понижение".

Последни новини
Още от Пазари