Тревогите на инвеститорите в Азия още са живи

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 21.08.2017

Инвеститорите в Азия остават тревожни след бурните събития от миналата седмица. Облигациите се понижават, а акциите в Сеул, Сидни и Токио са по-слаби заради ниските обеми на търговия. Индексът Nikkei 225 изтри почти изцяло печалбите си за 2017. Предложенията за долара са ограничени докато САЩ и Южна Корея се подготвят за военни учения, а пазарите следят очакваната среща на централните банкери в Джакъсн Хол. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Индексите в Хонконг и Китай се повишават като акциите, свързани с растежа са особено търсени. Китайският регулатор одобри продажбата на акции на стойност 11,7 милиарда долара на държавната компания China Unicom и акциите на компанията скочиха в Шанхай и Хонконг".

Стратегическият инвеститор Tencent поведе печалбите в индекса Ханг Сенг. Миннодобивните компании също подкрепят пазарите в Китай като следват оживлението при базовите метали от никел до желязна руда. Но австралийската Bluescope се понижава във Сидни въпреки покачването в цените на стоманата. 

 

Последни новини
Още от Пазари