Пазарите в Азия с фокус върху технологиите

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 02.08.2017

Днес се фокусираме основно върху технологиите – гигантът отново подкрепи техбнологичните акции тук. Това каза в своя пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

Сони също трябваше да помогне с добрите си данни. Акциите на компанията спаднаха, но понякога е по-добре да се движиш, отколкото да изчакваш, имайки предвид ръста от 35%, който книжата отбелязаха от началото на годината.

Връщаме се към производителя на iPhone, който надмина очакванията за печалба, както и за прогнозата си, като успокои нервите по повод забавянето в производството за юбилейния 10-ти iPhone.

Поглеждаме и към Япония, където автопроизводителите изпъкнаха в един доста разочароващ месец за продажбите на автомобили в САЩ. Японските се представиха добре за обстоятелствата.

Toyota отбелязва ръст, но отчетът на Honda изпрати акцията нагорe с най-много от 7 месеца насам. Нетният приход скочи 18%, а компанията увеличи и годишната си прогноза.

Следващото важно събитие, което следим е Австралийската централна банка – там понижението на лихвите се счита почти за сигурно в момент, когато основните централни банки говорят за увеличаване на цената на кредитирането.

Ще бъде важно да разберем дали банкерите ще оставят вратата отворена за ново понижение на лихвите, след като инфлацията достигна рекордно ниско ниво

Последни новини
Още от Пазари