Акциите в САЩ се колебаят в последния ден на месеца

Сю Кийнън, Bloomberg Ню Йорк, 31.07.2017

Още един ден доминиран от печалбите, защото имаше толкова големи печалби и голямо движение в медийната индустрия. Акциите в САЩ се колебаят в последния ден на месеца. Печалбите са стимулирани от корпоративните резултати и нарастващия оптимизъм в силата на световната икономика, както и икономиката на САЩ. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнън, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев

"В момента ценните книжа са се понижили, а американския долар прибавя към най-голямото си месечно отстъпление от януари насам. Напът сме да навлезем и в лятната ваканция на Wall Street. Това ще доведе до намаляване на обема, навлизайки в август".

S&P 500 се движи между печалбите и загубите, но е готов за четвърта поредна месечна печалба, затваряйки юли, каза още Кийнън. "Американските инвеститори  отбелязват че европейските акции отбелязват отстъпление през юли, при суровините медта се доближават до две годишен връх, а желязната руда също се покачва".

Глобалната динамика на разширяването е в ход, обясни един стратег. Възстановяването на Европа е добре и ще доведе до ръст от над 20% до края на 2018 година, каза анализаторът.  

Последни новини
Още от Пазари