Седмицата за Уолстрийт приключи разнопосочно, белязана от отчети

От индексите бележи ръст единствено Dow Jones

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските акции приключиха последната за седмицата сесия разнопосочно, а на фокус бяха редицата отчети на компаниите за второто тримесечие на годината.

От индексите единствено този на „сините чипове“ - Dow Jones, отчете ръст от 0,15% до 21 830 пункта, което е нова рекордно висока стойност, посочва Investor.bg. S&P 500 и Nasdaq записаха понижения от съответно 0,13% до 2 472 пункта и 0,12% до 6 374 пункта.

Основна подкрепа на Dow оказаха акциите на Chevron, които поскъпнаха с 1,9% в днешната сесия, подкрепени от ръста на цените на петрола.

От секторите в състава на по-широкия индекс потребителските компании и телекомите записаха най-силни загуби в днешната сесия.

Акциите на Amazon поевтиняха с над 4 на сто заради по-слабия от очакваното отчет за второто тримесечие. Преди публикуването на отчета акциите на американската технологична компания скочиха значително поради прекалено оптимистичните настроения на инвеститорите, което логично доведе до свръхочаквания.

Фъчърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през септември поскъпнаха с 67 цента или 1,4% до $49,71 за барел на стоковата борса в Ню Йорк – най-високо ниво от 26 май. Седмичното увеличение на цената достига 8,6%.

Септемврийските контракти на сорта брент поскъпнаха с 1,03 долара или 2% до $52,52 за барел на стоковата борса в Лондон. Седмичният ръст на цената е от 9,3%.

Златото също отчете поскъпване за седмицата на фона на новината, че Северна Корея е осъществила още едно изпитание на балистична ракета. Фючърсите на благородния метал със срок на доставка през август поскъпнаха с $8,4 или 0,7% до 1 268,4 долара за тройунция. Това е най-високо ниво от 14 юни.

Доларът поевтиня на валутните пазари след публикуването на данните за БВП на САЩ, чийто растеж се оказа под очакванията. Това е трета поредна седмична загуба за валутата.

Доларовият индекс, който отчита динамиката на зелените пари спрямо кошница от 6 валути, отчита спад от 0,6% до 93,34 пункта. Индексът, който измерва динамиката на обменния курс на долара спрямо по-широка кошница от валути, е надолу с 0,5% до 86,07 пункта.

Последни новини
Още от Пазари