Още един ден за биковете на пазарите в САЩ

Пазарен коментар на Сю Кийнън, 26.07.2017

Още един ден за биковете след като и петролът и акциите се покачват. Междувременно анализатори ни подготвят за утрешния ден, като го наричат „Ден от ада“, защото компании, които се оценяват на над 3 трилиона долара, ще отчетат печалбите си в четвъртък. Това е нещо, което ни напомня, че сме в разгара на сезона на отчетите. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнън, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.

"В момента, когато текат последните часове на търговията в сряда, американските акции продължават да покоряват нови върхове".

Облигациите се съживиха докато инвеститорите очакват от Федералния резерв сигнали за съдбата на баланса. Хората, начело на Фед, приключват двудневната си среща днес след обяд. Инвеститорите очакват те да оставят лихвите без промяна, но изявлението за икономическата прогноза и намеренията им относно баланса ще бъдат проучени за сигнали относно бъдещите действия на Фед, каза Кийнън.

"При суровините – медта достигна двугодишен връх заради очакванията за повишено търсене в Китай. Златото се понижи, а петролът поскъпна до почти 49 долара за барел. Последните данни за запасите в САЩ показаха спад с повече от 7 милиона барела и така предлагането достигна най-ниското си ниво от началото на годината".

Ето и някои важни отчети - Boeing, производителят на самолети, върна на акционерите си милиарди долари - 4,5 милиарда. Това е два пъти повече, отколкото очакваха анализаторите, след като печалбата им надвиши очакванията. Акциите им скочиха с над 8%, посочи анализаторът. 

"Акциите на телекомуникационният гигант AT&T се повишиха с най-много от 8 години насам след изненадващ ръст в броя на абонатите на безжичните им услуги. Акциите на компанията са с ръст от над 5%".

Във Вашингтон, администрацията на Тръмп отново е във всички заглавия, отбеляза Кийнън. "Президентът заяви, че ще забрани транссексуални да служат на каквото и да е ниво в американската армия, като така отмени политиката на предшественика си".

Последни новини
Още от Пазари