Европейските акции се понижават

Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, 27.06.2017

Брий Тайлър, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Брий Тайлър, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се понижават, като производителите на автомобили водят в спада, докато акциите на компаниите за основни ресурси се покачват с поскъпването на суровините. Петролът се покачва за 4-ти пореден ден, след като миналата седмица навлезе в мечи пазар. Златото се възстановява след една очевидно погрешна поръчка, която даде старт на поевтиняването му на лондонската борса вчера. Това каза Брий Тайлър, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"На валутния пазар, еврото поскъпна спрямо долара с най-много от 2 седмици насам, след като президента на ЕЦБ Марио Драги сигнализира, че прекратяването на стимулите може да се случи по-скоро, отколкото пазарите очакваха. В реч на форум на ЕЦБ, той заяви, че факторите, които държат инфлацията ниска са временни и няма да позволят на инфлацията да се отклони от тенденцията си в средносрочен план. Освен това той призова за нужда от постоянство при паричните стимули".

Кои акции отбелязват най-голямо движение днес?

Повече можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари