Сравнително позитивна сесия на пазарите в Азия

Пазарен коментар на Ришаад Саламат от Bloomberg в Хонконг, Бизнес старт, 01.06.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Като цяло, до сега имаме позитивна сесия на (пазарите в Азия – бел.ред.) с няколко изключения. Печалбите в Япония донякъде балансираха слабостта на акциите в Китай. Днес е и ден, в който инвеститорите анализират фундаментите и евентуалното развитие при лихвените проценти. Юанът продължава да поскъпва, а петролът се възстановява.

Това каза в пазарния си коментар в ефира на „Бизнес старт“ с Иван Нончев и Живка Попатанасова борсовият анализатор от Bloomberg в Хонконг Ришаад Саламат.

„Индексът NIKKEI се покачва с малко над 1% след като капиталовите разходи в страната се оказаха по-високи от очакванията на икономистите. Много добро се оказа и нарастването от 27% на корпоративните печалби“, допълни той.

„Индексът Shanghai Composite се понижава с 0,13% Понижение и при австралийския долар след като един от индексите за производството в Китай се понижи под 50 – нещо, което за последно се случи преди година“, каза още Саламат.

„Континенталният юан е на път да отбележи най-голямото си четиридневно покачване от почти 12 години заради спекулациите, че политиците се опитват да обезкуражат залозите срещу валутата“, добави пазарният коментатор.

Вижте повече:


 

Последни новини
Още от Пазари