Тежък ден за биковете на Wall Street

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 17.05.2017

Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Денят беше тежък за биковете, защото наблюдаваме разпродажба на акциите от всички класове, докато инвестициите се изместват към безопасните убежища, а петролът се покачва. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Изглежда една единствена история доминира настроението на пазара – докладът който твърди, че президентът Доналд Тръмп е поискал бившият директор на ФБР да преустанови разследването на бивш висш служител".

Всички основни финансови индекси са изгубили между 1 и 1,5%. Банките имат най-голям спад, каза Кийнан. "Трейдърите побързаха да променят залозите си за вероятността централната банка да повиши лихвите през юни. В момента, шансовете са намалели до 64% от предишните 80% - това показва, че нищо не е сигурно. Пазарът на облигации изтълкува последните противоречия около президента, за които някои казват, че могат да доведат до импийчмънт, като саботиране на плановете на Фед за повишаване на лихвите през тази година. Вижда се и спад в залозите за повишаване на лихвите през септември. В същност, трейдърите не прогнозират вероятно повишение чак до ноември".

Какво се случва при акциите на отделните компании? Какви бяха основните пазарни движения на стоковите пазари? 

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от Пазари