Пазарите със слаба реакция на срещата Тръмп-Ердоган

Пазарен коментар на Симин Демокан, Bloomberg Истанбул, 17.05.2017

Симин Демокан, Bloomberg Турция. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан, Bloomberg Турция. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След период от пет дни на слаб долар, валутите на развиващите се пазари, включително и турската поевтиняват спрямо долара. Това каза изп. продуцент на Bloomberg Турция Симин Демокан в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Лирата днес е сред най-слабо представящите се валути като изгуби половин процент. Изглежда пазарите почти не реагираха след срещата на президента Ердоган с американския му колега Доналд Тръмп. Индексът Borsa Istanbul се понижава днес, след два дни на покачване".

Като цяло, пазарът на акции в Турция е стабилен и за тази година се е покачил с 22%, каза още Демокан. "Доходността по 10 годишните турски държавни облигации се повишава и е на път да достигне най-високото си ниво от 20 април насам".

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с колегата си Реджеп Тайип Ердоган във Вашингтон. Какви са резултатите от срещата?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари