Търговията в Азия - разнопосочна

Пазарен коментар на Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, 15.05.2017

Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Три-четири са факторите, които привличат вниманието на инвеститорите. Някои от пазарните участници все пак останаха встрани, заради ниската волатилност на пазарите. Това каза пазарният анализатор Ришаад Саламат, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов.

"Като цяло търговията в момента е разнопосочна. Получихме данни, които показват, че производството в заводите и инвестициите са намалели през април. Това компенсира част от оптимизма, който имахме, след като президентът Си очерта рамка за китайска глобализация и обеща финансиране на стойност $78 млрд. Влияние оказва и срещата на 28-те световни лидери в Пекин за форума "Един пояс един път".

Поглеждаме към петъчните данни за американската търговия на дребно и инфлацията - като цяло те показват, че очакванията за световния растеж може би са били завишени, каза още Саламат. "Като допълнение имаме и геополитическото напрежение от Северна Корея, която изстрелва балистична ракета всяка неделя. Това е седмият подобен тест за годината".

На пазарите китайските акции, търгувани в Хонконг, спаднаха, въпреки че остават на най-високото си ниво от март, поради оптимизма от инфраструктурните разходи.

Защо голямата корпоративна новина в Япония отново е Toshiba? Какво повлия за едно от най-големите движения при петрола?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари