БФБ представя резултатите си за първото тримесечие на 2017 на 2 май

Представянето ще бъде под формата на уебинар на английски език

| Препоръчан материал
Статуи пред борсата във Франкфурт. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg Статуи пред борсата във Франкфурт. Снимка: Martin Leissl/Bloomberg

БФБ-София АД ще представи резултатите на дружеството за първото тримесечие на 2017 на уебинар в първия работен ден следващата седмица – 2 май. Това съобщава Investor.bg.

Представянето ще бъде на 2 май под формата на уебинар и ще се осъществи на английски език. Поканени са всички настоящи инвеститори и заинтересовани страни да се запознаят с финансовото състояние на борсата за посочения период, както и да отправят своите въпроси, свързани с презентираната информация, към ръководството на компанията.

В края на уебинара ще се приемат въпроси от участниците, свързани с текущото състояние и бъдещото развитие на дружеството. 

Нетната печалба за миналата година е в размер на 63 245,95 лв. Акционерите на дружеството гласуваха за разпределянето на 0,0048 лв. брутен дивидент на акция.

БФБ-София е с преобладаващо държавно участие, като 50,05% се държат от Министерството на финансите, и поради тази причина разпределя точно 50% от печалбата си, съобразявайки се с дивидентната политика за държавните предприятия.

Печалбата за 2016 г. се дължи на на еднократен ефект на 306 хил. лв., без който борсовият оператор щеше да е на загуба. Този еднократен ефект е от продажба на недвижим имот.

Последни новини
Още от Пазари