Страхът от протекционизма на Тръмп компенсира оптимизма на Уолстрийт

Пазарен коментар на Сю Кийнън от Bloomberg в Ню Йорк, 26.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Днес (26 април - бел.ред.) беше ден, в който оптимизмът на Уолстрийт относно престоящото обявяване на плана за данъчни облекчения беше компенсиран от притесненията, че Белият дом на Тръмп, който вчера увеличи митата върху канадския дървен материал ще въведе нови протекционистки политики, които ще увеличат напрежението.

Това каза в пазарния си коментар Сю Кийнън от Bloomberg TV в Ню Йорк.

„Навсякъде виждаме повишение за втори пореден ден, но голяма част от печалбите бяха изтрити с настъпването на последните часове на търговията. Акциите в САЩ спаднаха след като за кратко се покачиха над рекордните нива на затваряне, а мексиканското песо се понижи, след доклад, че Белия дом обмисля оттеглянето си от НАФТА – северноамериканското търговско споразумение, което включва Канада и Мексико", допълни тя.

„Доларът задържа печалбите си, след като инвеститорите анализираха възможните аспекти на плана за данъчни облекчения на администрацията на Трътмп. Индексът SNP 500 изтри половината от покачването си след новина в Politico, според която администрацията на Тръмп обмисля президентски указ с който да прекрати търговското споразумение", коментира още Кийнън.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари