Очаквания и корпоративни новини диктуват настроенията на европейските пазари

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 26.04.2017

Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Търговският ден в Европа днес се ръководи от смесени настроения. Инвеститорите aнализират множеството корпоративни отчети. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Stoxx 600 бележи спад от около 0,2%, а Dax и FTSE 100 остават почти без промяна. CAC40 е с леко повишение".

"Днес банките са във фокуса на вниманието, като Credit Suisse обяви планове да набере 4 млрд. долара от продажба на права, като се отказа от намерението си да организира частично IPO на швейцарския си бизнес. Планът на банката за излизане на борсата срещна опозиция от анализатори и инвеститори, които подложиха на съмнение ползите от разделяне на бизнеса, който носи повече печалба преди данъци от други звена. В същото време Credit Suisse обяви нетна печалба of 596 млн. швейцарски франка за първото тримесечие, като така надхвърли очакванията на анализаторите".

Преди утрешното заседание на ЕЦБ очите на инвеститорите са приковани върху еврото, добави Килхоф. 

Какво се случва с акциите на Banco Santander в Испания? Какво е движението на акциите на Daimler? Какви са новините свързани с изборите във Франция? Какво може да се очаква днес от срещата на Тереза Мей с европейските лидери? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари