Повишенията в САЩ отново са на дневен ред

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 25.04.2017

Сю Кийнан, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изглежда, че повишението в САЩ отново е на дневен ред. По-рано в сесията, акциите в САЩ се покачиха до най-високите нива в историята, след отчети на някои компании, които дадоха повод за оптимизъм в икономиката. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Канадския долар поведе износните валути надолу, след като митата върху дървесината възобновиха притесненията, че администрацията на Тръмп ще възприеме протекционистка политика".

Следим акциите и в Европа, които се покачиха до 20 месечен връх, след като апетитът към риска, подхранван от резултата от френските избори, продължи, каза още Кийнан. "Йената спадна заедно с облигациите и златото. Канадският долар се срина, след като Тръмп обяви 24% мито върху внасяната мека дървесина".

"След седмици на геополитическо напрежение, фокусът на инвеститорите се пренася към щатската икономика, където корпоративните отчети и данните за имотния пазар подкрепиха спекулациите, че растежът ще се увеличи".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари