Победата на Макрон стабилизира европейските пазари

Георги Георгиев, портфолио мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, В развитие, 25.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Европейските пазари избухнаха много силно във вчерашния ден, когато стана ясно, че Макрон е победител на първия тур на изборите във Франция. И с изказванията на останалите кандидати като Фийнон и Амон, че го подкрепят на втория тур като че ли всичко там като че ли вече е ясно.

Това коментира пазарните настроения на Стария континент след вчерашната победа на Еманюел Макрон на първия тур от президентските избори във Франция портфолио мениджърът в „Карол Капитал Мениджмънт“ Георги Георгиев. Предаването е „В развитие“, а водещият - Делян Петришки.

„Това, което предлага Макрон, е една политика, насочена към развитието на ЕС и запазването на цялостта. Това се прие изключително позитивно от пазарите. Те показаха сила, видяхме например как френският индекс напредна с почти 5% във вчерашния ден“, допълни той.

„Позитивните настроения в Европа започнаха още в началото на миналия месец, когато европейските акции се представяха много по-силно от американските след като изоставаха доста време. С оглед на това апетитът на инвеститорите към европейския пазар се завърна чувствително още тогава, след като стана ясно, че шансовете на Макрон не са никак малки“, обобщи Георгиев.

„Също така еврото поскъпна спрямо долара. Така че освен добрите новини относно запазването на целостта на ЕС, може да кажем, че Европа се стабилизира и макроикономически. И е напълно нормално да наблюдаваме такова преместване на активи на европейския пазар“, каза още пазарният специалист.

Вижте целия коментар:

 
Последни новини
Още от Пазари