Волатилността на акциите на 5-месечен връх

Пазарен коментар на Сю Кийнън от Bloomberg TV New York, 11.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Виждаме, че акциите се понижават, а волатилността се увеличава до 5-месечен връх в тази по-кратка седмица. С настъпването на последните часове от търговската сесия, 10 от 11-те сектора в SNP 500 се търгуват с понижение, като акциите свързани с недвижими имоти са единственият сектор, който отбелязва ръст. Всеобщият спад изпрати индекса на волатилността Викс до най-високото му ниво от президентските избори в САЩ.

Това каза в пазарния си коментар Сю Кийнън от Bloomberg TV New York.

„Един и някои геополитически фактори, на които разчитат инвеститорите в страната, докато търсят убежища от геополитическия риск. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви по време на среща на Г7 в Италия, че Русия трябва да се откаже от подкрепата си към режима на сирийския президент Башар Асад", допълни тя.

„Напрежението остава високо и в Азия след като президента Доналд Тръмп написа в Туитър, че Северна Корея търси неприятности и ,че САЩ ще реши проблема с или без помощта на Китай. Нека перифразирам и един трейдър – изглежда, че това е перфектната буря от фактори, които променят цените на рефлационната търговия, която виждаме след изборите", обобщи още пазарният коментатор.

Очаквайте видео с целия коментар!

Последни новини
Още от Пазари