Инвеститорите в Азия реагираха хладнокръвно на Фед

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, 06.04.2017

Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Инвеститорите в Азия не бяха много развълнувани от последната стенограма на Фед. Те са в изчаквателна позиция или просто са извадили риска от уравнението. Това каза пазарният анализатор Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Иван Нончев и Велко Каменов. 

"Възможността за намаляване на баланса на банката още през четвъртото тримесечие означава по-малко ликвидност, която може да засегне най сериозно Корея, Тайван и Хонконг поради сравнително големите им входящи чуждестранни потоци". 

Акциите на тези пазари спадат, заедно с южноазиатските акции, каза Камарудин. По думите й същото се случва с японските, които усещат тежестта на силната йена. Валутата се насочва към петия си ден на увеличения.

Но китайските акции изглежда се държат на повърхността въпреки разочароващите данни за услугите, каза още анализаторът. "Причината е в инфраструктурното строителство и недвижимите имоти продължават да се покачват поради оптимизма около плановете за нови икономически зони в Китай".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари