Акциите на американските пазари в отстъпление

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 02.03.2017

Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Промяната от вчера е голяма. Акциите на американските пазари са в отстъпление, като понижение имат и акциите на суровинните компании заради спада в цените на суровините, а инвеститорите правят оценки на разпродажбите, които тласнаха цените на акциите до нови върхове.Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg​ Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.
"Пониженията са сравнително малки и затова S&P 500,  Dow Jones Industrial Average, и Nasdaq са почти без промяна с понижения от много под 1%. DOW надскочи нивото от 21,000 за първи път вчера и дори при днешния спад от 57 пункта остава над това ниво".

"Фокусът се измести към срещата по паричната политика на Фед през март. Трейдърите залагат на 90% шанс Фед да повиши лихвите този месец – това е огромен скок от 40% от края на миналата седмица. Вече няколко служители на Фед намекнаха, че има желание за повишаване на цената на заемите в скоро време".

Наближава и края на сезона на отчетите, като около 73% от компаниите от S&P 500 вече са отчели печалби които са по-високи от прогнозираните. Половината от компаниите са надвишили прогнозите за продажби – всичко това е по данни на Bloomberg, каза анализаторът.

Акциите, които привлякоха вниманието са тези на Monster Beverages – производители на популярна енергийна напитка, които скочиха с 16%, след като обявиха по-добри от прогнозните продажби за тримесечието, докато Broadcom се покачиха с 3%, след като производителят на чипове прогнозира приходи, които надвишават прогнозите на анализаторите, каза още Кийнан.

"Петролът, търгуван в Ню Йорк поевтиня до 3-седмично дъно, заради голямото покачване в американските запаси, за което ви казахме вчера и което е в противовес на оптимистичните настроения от спада в производството на ОПЕК. Доларът продължава да се покачва в очакване Фед да повишат лихвите".

И накрая, най-очакваното първично предлагане на технологична компания, която за първи път днес се покачи с 50%. Става дума за Snap и нейната платформа SnapChat за споделяни на снимки, която е много популярна сред младите хора и където съобщенията изчезват, след като бъдат прочетени. Двамата основатели на Snap, които са на 26 и 28 години незабавно добавиха по 1,5 милиарда към богатството си тази сутрин.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари