Сезонът на отчетите започва с оптимизъм

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 26.01.2017

Сандра Килхоф, пазарeн анализатор, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф, пазарeн анализатор, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Eвропейските акции се покачват за трети ден и следват пачелбите при акциите в САЩ. Оптимизмът нараства заради отчетите за корпоративните печалби и данните за икономически ръст и това тласна нагоре Stoxx 600 и CAC40 с около 0,2%, а повишението на Dax е почти 0,5%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

"Регионалният индекс е на път да отбележи най-голямото си тридневно повишение от началото на декември, като банките са най-добре представящи се днес, благодарение и на подкрепата от растящата доходност по държавните облигации. Доходността по 10 годишните облигации в Германия и Англия се покачва".

Но една от наистина големите теми на европейския пазар днес е при сделките, защото Johnson and Johnson се съгласиха да купят швейцарския производител на лекарства Actelion за $30 млрд. долара, с което стават лидер в лекарствата срещу рядък вид заболяване, свързано с високо налягане. Johnson and Johnson ще платят в брой 280 долара за акция, или 23% над вчерашната цена при затваряне. Транзакцията бе единодушно одобрена от двата борда и J&J очакват да финализират сделката през второто тримесечие. Акциите на Actelion скочиха над 20% в Цюрих.

Какви са новините от националната банка на Шотландия? Какви са новините, свързани с Brexit?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари