Облигациите в САЩ спадат, а доларът се качва

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 18.01.2017

Сю Кийнан, пазарен анализатор Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Настроенията на пазара на акции са смесени днес. Доларът се възстановява от вчерашния си спад. Нови икономически данни от САЩ, както и положителните новини за приходите на Goldman и Citigroup подобриха нагласата на пазара днес. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"Картината днес е обратна на вчерашната – облигациите спадат, а доларът се покачва. Инвеститори оценяват възможността за покачване на инфлацията с наближаването на встъпване в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп".

Тръмп е и не е рисков фактор според пазара, понеже златото и развиващите се търговски борси бележат повишение, включително тази седмица, подчерта Кийнан.

"Пети пореден месец на повишение на потребителските цени и инфлационен ръст за САЩ, а доходността по десетгодишните ДЦК се увеличава. Такава е тенденцията, и във Великобритания, и в еврозоната".

Очаквайте видео с целия коментар.

 

Последни новини
Още от Пазари