Американските пазари чакат катализатор, който да ги изстреля нагоре

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 11.01.2017

Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американските акции остават без промяна за втори пореден ден. Това е седмица в която не видяхме почти нищо особено. Доларът в момента леко отстъпва от печалбата си. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Инвеститорите очакваха изказванията на новоизбрания президент Доналд Тръмп".

"Доларът е на 14 годишен връх, а американските пазари са в режим на изчакване за катализатор, който да го изстреля нагоре".

Основните индекси - S&P 500 в края на деня е почти непроменен от вчера. Междувременно Daw не дава никакви признаци, че ще премине бариерата от историческите 20 хил. пункта, каза Кийнан. 

"Акциите на енергийните компании отново водят нагоре индексите в Ню Йорк и последваха в това отношение фючърсите по петрола, които са близо до 53 долара. Това не е необичайно в средата на зимния сезон, но това натежа повече от голямото седмично нарастване на запасите от горива в САЩ. Инвеститорите продължават да пренебрегват този факт".

Планираната пресконференция на Тръмп бе проведена в централния офис на новоизбрания президент в Манхатън и предизвика бурно, но кратко вълнение, добави анализаторът. "Той говори за всички проблеми от Руското хакерство, през лекарствата, до съдбата на семейния му бизнес". 

Как се отрази пресконференцията на пазарите?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари