Индексът Borsa Istanbul се понижи

Пазарен коментар на Симин Демокан, Bloomberg Истанбул, във В развитие, 23.12.2016

Симин Демокан, Bloomberg Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симин Демокан, Bloomberg Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Финансовите пазари бележат спад в търговията днес. Индексът Borsa Istanbul се понижи малко. За седмицата неговият спад е 0,5%. Струва си да се отбележи, че днес търговията е слаба. Това каза изпълнителният продуцент на Bloomberg Истанбул Симин Демокан в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Лирата се понижава за втори ден спрямо, долара като за седмицата е загубила 0,3%. Годината беше трудна за лирата, която поевтиня със 17% спрямо долара и е една от най-слабо представящите се валути на развиващите се пазари. Тя е напът да отбележи четвърти годишен спад. Лирата се повлия неблагоприятно от външни фактори като изборите в САЩ, повишаването на лихвите от Фед и политическите и икономически трусове в страната".

Доходността по 10-годишните турски облигации се понижава за трети ден и е надолу с 26 базови пункта за седмицата, каза още Демокан.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Пазари