Пазарите в САЩ се оказаха много чувствителни към изборни прогнози

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 07.11.2016

Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg - Ню Йорк.Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан, пазарен анализатор, Bloomberg - Ню Йорк.Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В деня преди изборите в САЩ убеждението, че Хилари Клинтън ще спечели, предизвика покачване на акциите. Dow Jones бележи 300 пункта повишение. S&P 500 прекърши 9-дневния си спад и е в най-стремглавото си изкачване от 8 месеца насам. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg - Ню Йорк, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Обратът настъпи, след като ФБР обявиха, че няма да променят становището си, че боравенето на Клинтън с имейли с чувствително съдържание не е престъпление". 

Сред най-добре представящите се акции днес са тези на банките, а секторът на здравеопазването и технологичният бяха сред най-зле представящите се досега, каза анализаторът.

"Един финансов стратег описва ситуацията така - акциите са в спад девет поредни дни, заради притесненията от възможна победа на Доналд Тръмп. Част от това притеснение е облекчено от последната информация около имейлите, но днешният ден гарантира единствено очаквания за още волатилност до края на седмицата".

Пазарът на акции в САЩ се оказа много чувствителен към прогнозите за президентските избори, каза още Кийнан. "Фючърсите видяха повишение през септември след първия президентски дебат, за който се смята, че е бил категорично спечелен от Клинтън. S&P 500 се смъкна с 20 пункта за 40 минути, след като първите писма на Comey бяха публикувани".

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Пазари